bart

Bart Aarsen

Ik ben Bart Aarsen, 51 jaar en heb ruim 25 jaar ervaring als manager, ondernemer, directeur en coach. De eerste 5 jaar van mijn carrière werkte ik als jonge consultant en manager van een nieuwe vestiging. Ik heb me in die periode vooral ontwikkeld in het leidinggeven aan en uitbouwen van een jong en enthousiast team van professionals. Daarbij stond en staat voor mij de ontwikkeling van het talent voorop gecombineerd met het realiseren van de (financiële)doelstellingen. Dit bleef niet onopgemerkt en op mijn 29ste werd ik toegevoegd aan het directieteam van Exact Software Nederland. In de 5 jaar die volgden heb ik mij verder ontwikkeld op inhoudelijk en persoonlijk vlak.  Ik gaf destijds leiding aan de product-ontwikkeling en support organisatie in Nederland. Het interessante daaraan is het managen van de snelle groei. Met een jaarlijkse groei van 20 % in het personeelsbestand ontstond de behoefte om eigen talenten snel te kunnen laten doorgroeien. Mijn aanpak en stijl in het aansturen van deze talenten kenmerkte zich door een grote mate van vertrouwen geven in eigen kunnen, fouten mogen maken en het nemen van verantwoordelijkheid.

In 2001 ben ik aangesteld als Group Director International. Een half jaar later tevens als lid van het executive committee van Exact Software. Ik heb mij in die jaren onder andere beziggehouden met de reorganisatie en herpositionering van de internationale propositie, waaronder de uitbouw van het internationaal netwerk en acquisities. In die tijd heb ik veel geleerd van omgang met en aansturing van mensen uit andere culturen. Mijn werken en wonen in Amerika,  Duitsland en in Maleisië is een rijke ervaring geweest. Het heeft me geleerd goed te kijken naar dat wat er is, het onbekende te ontdekken en in te zetten in het realiseren van (persoonlijke) doelstellingen.

In 2006 heb ik ervoor gekozen mijn eigen pad te kiezen. In eerste instantie door mijn kennis en ervaring in te zetten in het opstarten en begeleiden van diverse start-ups met vooral een ICT karakter. Bijzonder daarbij was vooral  mijn tijd bij HumanWave, waar we met een team van jongeren zonder perspectief op een baan, een echt bedrijf zijn gaan opzetten. Inmiddels is dit bedrijf een commercieel en sociaal succes. Omstreeks 2012 voelde ik mijn behoefte om minder met ICT bezig te zijn. Ik wil meer focussen op de ontwikkeling van het individu binnen een bedrijf. Met mijn zakelijke, inhoudelijke en leidinggevende achtergrond in diverse culturen ben ik gesprekspartner en coach voor jonge talenten, managers, ondernemers en organisaties. Ik vind het belangrijk dat we daarbij duidelijke doelen stellen en gezamenlijke werken aan het behalen van een resultaat. Ik begeleid teams en individuen om in hun eigen kracht te komen, hun talenten te ontdekken en zichzelf verder te ontplooien.

Sinds begin 2015 werk ik samen met Mariët Broné. Zij heeft veel achtergrond en ervaring in het energetisch intuïtief werken en coachen. Ik heb ervaren dat dit aspect een belangrijk element kan zijn in de ontwikkeling en erkenning van jezelf of een team. Deze bredere insteek helpt blokkades en onzekerheden achter je te laten, waardoor je met meer plezier werkt en betere resultaten behaald.